27 Mart 2013 Çarşamba

Kan Ağlıyor Anadolu Tiyatro Oyunu 14 Nisan'da Balikesir'de!


Kan Ağlıyor Tiyatro Oyunu 14 Nisan'da Balıkesirli tiyatro severlerle buluşuyor..


Çanakkale’den Cumhuriyet’e
“istiklâl uğrunda, namus yolunda”
Vatan toprağının çığlığı…

KAN AĞLIYOR ANADOLU


Uygarlıklar beşiği Anadolu, dünyanın en trajik savaşlarından birine sahne olduğunda takvimler 1915 yılını gösteriyordu. Bir ulusun seferber olup, anaların “kınalı kuzu”ları ardından “Vatan sağolsun!” diye haykırdığı yerin adı oldu Çanakkale… O ağıtlarla birlikte “ölmeden mezara koyulan”ların yazdığı tarihin adı oldu Çanakkale… “Hasta Adam” olarak görülen ve hazin bir sona doğru giden Osmanlı Devleti’nin içinde hâlâ büyük bir ulusun var olduğunu, o ulusun tarih sahnesinden kendisini silecek olanlara karşı hâlâ dimdik ayakta durduğunu gösterdiği yerin adı oldu Çanakkale… O büyük ulus ki, “bitti” denilen yerde “bitmedim” diyen, “yaktık” dedikleri yerde küllerinden yeniden doğan bir mucizenin altına onur dolu imzasını attı.
Müttefik Devletler ile birlikte tüm dünya, yalnızca “Çanakkale geçilmez!” gerçeğiyle tanışmadı bu savaşta; ulusunun binlerce yıllık tarihinin içinden damla damla süzülüp birikmiş güzelliğiyle, yiğitliğiyle, zekasıyla ve kocaman yüreğiyle Mustafa Kemal ile de hiç ummadığı bir anda tanıştı.
Altı sezondur Türkiye’de 70 il merkezi ve birçok ilçede, KKTC ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında birçok noktada 500’e yakın kez sahnelenerek efsaneleşen “Hoş Gelişler Ola” adlı oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, yeni oyununda bu kez “Kan Ağlıyor Anadolu” diyor. Çanakkale Savaşları’nın, Kurtuluş Savaşı’mızın ve sonrasında kurulan Cumhuriyet’imizin gizli kalmış ayrıntılarının izini sürüyor bir kez daha… Gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bıraktırılmış fotoğrafları ve belgeleriyle muhteşem bir arşiv çalışmasını sahneye taşıyor.
Kan Ağlıyor Anadolu”, iki saat süren, iki perdelik bir ağıt… Kalpağı gül oyalıların ağıdı, 15’lilerin ağıdı, “Gençliğim eyvah!” diyenlerin ağıdı, bu zorlu günlerinde düşmanın bile saygı dolu takdirlerini kazanan Türk ulusunun ağıdı… “İstiklâl uğrunda, namus yolunda” fotoğraflarla acı bir çığlık… Vatan toprağının çığlığı…
“Mustafa Kemal’in Sanat Cephesi”nin cesur neferlerinden Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik’in, dünkü bu ağıtların bugün de sürdüğünü, Anadolu’nun kan ağlamaya nasıl devam ettiğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdiği, dün ile bugün arasında usta işi bir köprü kurduğu ve adeta Mustafa Kemal’in sahnedeki sesi olduğu bu oyununu kaçırmayın…

“Ankara’nın taştır yolu / Her tarafı düşman dolu / Artık yetiş Kemal Paşa / Kan ağlıyor Anadolu!


14 Nisan 2013 “KAN AGLIYOR ANADOLU”– OYUN – BALIKESİR Salih Tozan Kültür Merkezi (15:00)

  14 Nisan 2013 “KAN AGLIYOR ANADOLU”– OYUN – BALIKESİR Salih Tozan Kültür Merkezi (19:30)

21 Mart 2013 Perşembe

Piiz Konseri 4 Nisan'da Balıkesirde!

Piiz grubu 4 Nisan'da Balıkesirde hayranlarıyla buluşuyor..

Piiz grubu 2003 yılında, Eskişehir'de kurulmuştur. Çok sayıda bar ve konser performansından sonra grup tekrar yeni bir oluşum içine girmiştir. Grubun kurucusu olan  Ahmet (bas gitar) ve Volkan (elektro gitar) 2004 yılının Eylül ayında yine Eskişehir grubu olan Absolution'dan Onur (davul) ve Manisa Limon grubundan Erhan'ı (vokal - elektro gitar) bünyesine katarak yoluna devam etmiştir. Grup bu haliyle ilk performansını 13 Ekim'de Direc_t'i grubuyla beraber Eskişehir Rağbet Bar'da göstermiştir. Daha sonra gruptan ayrılan Volkan'ın yerine yine Absolution grubundan Doga'yı (elektro gitar) kadrosuna dahil etmiştir. Beste ruhunu bu kadrosuyla yakalayan grup, Ankara'da bulunan 'Midas'ın Kulaklığı' ve 'CSM' stüdyolarında demo kayıtları yapmıştır. Erhan Tonbul'un gruptan ayrılmasından sonra sesine ve sahnesine çok güvendiği Eskişehir'in en sağlam seslerinden Emir Yaşar'la anlaşarak grup ruhunu tekrar yakalamıştır. Son olarak gruba dahil olan Muzaffer Doğan, klavyesiyle hem bestelere hem de coverlara yenilik getirmiştir. Grubun şimdiki ve ilerdeki amacı bestelerini daha geniş kitlelere duyurabilmek için albüm yapmak ve bu yolda ilerlemektir.

Piiz Konseri
4 Nisan 2013 - 21:00
Yer: Yukarı Lounge ( Çamlık Sosyal Tesisleri)
Bilet Fiyatları : Konser + Parti + 1 İçecek = 20 TL
Rezervasyon Bilgi : 0554 518 2941 - 0505 883 1369

14 Mart 2013 Perşembe

Bir Dostluk Hikayesi Çocuk Tiyatro Oyunu 22 Mart'ta Balıkesir'de!

Temalı Tiyatro ve Sosyal Sorumluluk Projesi 

Tiyatrokare'de, hayvan sevgisini öne çıkaran, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılayan "Bir dostluk hikayesi" adlı bir müzikli çocuk oyunu. 


Bir ev köpeği ve sokak kedisinin dostluğunu anlatan oyuna, çağımız teknolojisinin özelliklerini de kullanarak, " La Fontaine" fablları ve Ezop Masalları'nı da harmanladık. 4/9 yaşa hitap eden oyun. 

Yazan ve Yöneten: Nedim Saban
Müzik: Elif Öztürk – Burak Öksüzoğlu
Kostüm: Zeynep Yiğit
Dekor: Tuğçe Akbulut
Yardımcı Yönetmen: Mürüvvet Kurt
Oyuncular: Çiğdem Alben, Semih Okumuş, Begüm Akdoğan, Emrah Düzkaya

Bir Dostluk Hikayesi Çocuk Tiyatro Oyunu
22 Mart 2013 - 12:00 - 13:30
Yer: Salih Tozan Kültür Merkezi
Bilet Fiyatları : 25 TL

Aşk'a 103 Adım Tiyatro Oyunu 23 Mart'ta Balıkesir'de!

TİYATROKARE’DEN KALPLERİ ISITACAK BİR AŞK KOMEDİSİ 

“AŞK’A 103 ADIM” 


Özge Özberk ve Bülent Seyran'la sıcak bir aşk öyküsü…
Empathy Sanat Group “Aşk’a 103 Adım” oyununu Karesi Turizm iş birliği ile Balıkesir'de seyircisiyle buluşturuyor.
Amerikan tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından Neil Simon’ın yazdığı “Parkta Çıplak Ayak” adıyla Broadway’de büyük başarı sağladıktan sonra Jane Fonda/ Robert Redford ikilisinin oynadığı bir Hollywood klasiği haline gelmişti. Oyunun yeni versiyonundaki roller, televizyon ve tiyatro dünyasının sevilen yüzleri Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok, Koray Kurt ve Suna Keskin paylaşıyor. Bu aile komedisini sahneye koyan ve uyarlayan isim ise Nedim Saban.


Oyunun konusu:
Aşka 103 Adım” yeni evli bir çiftin, Cihangir semtinde bir çatı katındaki küçücük evlerinde daha ilk haftadan zedelenen evliliğine ayna tutuyor. Romantizmi bozan faktörler arasında sadece aşırı titiz bir damat, özgürlüğünü yaşamak isteyen bir gelin değil, çok renkli bir komşu ve her derde deva bir kayınvalide de var. Büyük bir aşkla evlenen bir sanatçı kız ve avukatın, daha ilk haftadan uçuruma sürüklenen evliliğini Cihangir’deki tek göz oda, iyi niyetiyle sürekli boy gösteren bir kayınvalide, soğuk kış gününe rağmen çatıdan sızan rüzgar ve kendi evine giremediği için aşkın ortasından geçen bir komşu, ekonomik sıkıntılar ve kültürel çatışmalarla içinden çıkılmaz hale gelen ilişkisine hem doyasıya gülecek, hem de o eve gidip düzeltebilmek için koltuğunuzdan kalkmak isteyeceksiniz.
Evlilik aşkı öldürür mü sorusunun ele alındığı bu kahkaha tufanı, hem kalpleri ısıtıyor, hem de her şeye rağmen aşka inanan insanlara umut aşılıyor.


Aşk'a 103 Adım Tiyatro Oyunu
23 Mart 2013 - 20:00
Yer: Balıkesir Anadolu Lisesi Konferans Salonu
Bilet Fiyatları : 1. Kategori : 45 TL 
2. Kategori : 35 TL
3. Kategori : 25 TL
Bilgi ve Bilet : 0266 243 0 777

7 Mart 2013 Perşembe

Ezginin Günlüğü Konseri 16 Mart'ta Balıkesir'de!

Ezginin Günlüğü 16 Mart'ta Balıkesir konser verecek.

Ezginin Günlüğü, 1982 yılında, İstanbul’da kuruldu. 1980 yılında yapılmış olan askeri darbe yönetiminin baskılarının en yoğun şekilde hissedildiği bu yıllarda, insanların bir araya gelmesi engellendiği için, konser gösteri gibi etkinlikler düzenlemek, bir müzik albümü çıkarmak çok zordu ve bir sürü engelle karşılaşıyordu. Ezginin Günlüğü, bu yıllarda, muhalif bir ses olarak ortaya çıktığı için, bütün bu uygulamalardan nasibini alarak yoluna devam etti.
Ezginin Günlüğü
16 Mart 2013 - 22:30
Sanat Kafe & Bar - Gönen / Balıkesir
Bilgi ve rezervasyon için : 02667621950

6 Mart 2013 Çarşamba

Cem Adrian Konseri 17 Mart'ta Balıkesirde!

Cem Adrian 17 Mart'ta Balıkesirli hayranlarıyla buluşuyor..

''...Ve şimdi Emir'le doğan ve Kayıp Çocuk Masalları’yla can çekişen bir hikayenin sonunu anlatmalıyım size. Bilmeye hakkınız var. Yüzleşmekten hiç korkmadan, kaçmadan… Her ne varsa... İyisi kötüsü. Güzeli çirkini. Siyah Bir Veda Öpücüğü’yle bitmeli her şey. Üç noktalar yerine tek noktalar koymalıyım artık."


17 Mart 2013
Saat : 20:00
Yer : Balıkesir Anadolu Lisesi
Bilet Fiyatları : 30 TL
Bilet satış noktaları yakında duyurulacaktır.