29 Nisan 2013 Pazartesi

ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞ CENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ 2013

ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞ CENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ, bu yıl 24. kez 1-5 haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

FESTİVALİN TARİHÇESİ
Eşine az rastlanır bir doğa harikası olan Bandırma Kuşcenneti için, Kuş Gölü'nün ayrı bir önemi bulunmaktadır. Göl sularının alçalıp yükselmesi sonucu, burada yerleşen kuşlar için harika bir barınma, korunma ve beslenme ortamı oluşmaktadır.
Kentimizde hızla gelişen sanayi kuruluşlarının yol açtığı çevre kirliliği, bu doğal dengenin bozulmasına neden olmuştur. Göle akan derelere bırakılan sanayi atıkları zamanla gölde bir kirlenme yaratmış, bu kirlilik bölgedeki bütün doğal dengeyi bozmuştur. Varlığı büyük ölçüde bu doğal dengeye bağlı olan Kuşcenneti de bozulan denge sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
Bandırma Kuşcenneti ve Kuş Gölü'nün karşı karşıya kaldığı sorunları ve çözüm yollarını ortaya koymak amacıyla 1987 yılından bu yana ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞ CENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ adıyla bir festival gerçekleştirilmektedir. Haziran ayı başında gerçekleştirilen festival programında, kültür-sanatın seçkin etkinlikleri, bilimsel toplantılar, düzeyli eğlence programları halkımızın izlenimine sunulmaktadır.
Geçen 22 festival programında, ülkemizin tanınmış sanatçı ve bilim adamları Bandırma'da çeşitli etkinliklere katılmış, uluslararası etkinliklerle de kültür ve sanatın evrenselliği, kentimizde coşkuyla yaşanmıştır.

FESTİVAL PROGRAMI : 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder