20 Ocak 2013 Pazar

Bezirgan Tiyatro Oyunu 23 Şubatta Balıkesirde!

  Cem Davran,Ekran Can ve Şebnem Bozuklu ile Bezirgan tiyatro 23 Şubat 2013 Cumartesi Günü Balıkesir Lisesi konferans salonunda Balıkesirli Sanat severlerle buluşuyor. .

Yazan: Molière
Uyarlama: İstanbul Halk Tiyatrosu
Yöneten: Yıldıray Şahinler  
Proje Koordinatörü: Bahtiyar ENGİN
Oynayanlar:
Zikret: Cem Davran,
Valide: Erkan Can,
Elmire: Şebnem Bozoklu,
Delile: Bahtiyar Engin,
Senat: Faruk Akgören,
Mirsat: Aytek Önal,
Meryem: Selin Yeninci,
Damir: Selim Can Yalçın ve Ali İl

İstanbul Halk Tiyatrosu, Moliere’in baş yapıtı Tartuffe’ü yepyeni bir uyarlamayla sahneye getiriyor: Bezirgan. Tartuffe’ün kim olduğunu biliyoruz ama peki nereden çıktı bu Tartuffe? Nasıl oldu da girdi hayatlarımıza; talan etti herşeyi?

İşte bu sorulara yanıt arayan oyunumuzun sürprizleri var. Biri aramıza yeni katılan bir parlak oyuncu daha: Şebnem Bozoklu. İkincisi hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin ve evin büyükannesi rolünde Erkan Can. Ama sürprizlerin en büyüğü hem Orgon hem Tartuffe rollerini canlandıracak olan Cem Davran! Bir de İbo var. Ekibimize yeni katılan büyük oyuncu İbo. Kendisi bir kukla, İbo‘yu Bezirgan‘da çok önemli bir rolde ilk kez izleyeceksiniz.

Oyunumuzun yönetmeni Yıldıray Şahinler. Uyarlamamızın adıysa Bezirgan. 2 Eylül’de başlayan provalarımızda doğaçlamalarla şekillendi herşey; her zamanki gibi macera dolu sulara şevkle attık kendimizi. Uyarlama metnimiz oyuncuların ve reji ekibinin ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Yani tam bir ekip üretimi. Seyircisiyle buluşacak oyunda İstanbul Halk Tiyatrosu, her zamanki gibi sözünü sakınmıyor. Ama Erkan Can’ın dediği gibi, “kırıp dökmeden” ve Brecht’in dediği gibi “çok eğlendirerek”.

Bezirgan
23 Şubat 2013
Balıkesir Lisesi Konferans Salonu
Biletleri Karesi Turizm ve Empathy Sanatta temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder